Home > Witgoed > Waar Moet Ik Op Letten Tijdens Het Kopen Van Een Elektrische Waterkoker?

Zuinig, handig en in staat om zich aan te passen aan alle behoeften, de waterkoker is een functioneel apparaat in elk huis. Allerlei gebruikers kunnen het inderdaad dagelijks gebruiken, van moeders tot studenten tot vrijgezellen of grootouders. De waterkoker is te vinden in verschillende vormen, maten of materialen, voor meestal betaalbare prijzen, de laatste afhankelijk van het materiaal en de afmetingen van het apparaat. Dit is ook het geval bij de goedkope condensdroger.

Bekijk onze koopgids voor dit zeer nuttige apparaat. Ontdek in het volgende bericht hoe u uw waterkoker goed kunt kiezen. Wat zijn de te controleren punten en de keuzes die voor u beschikbaar zijn?

Kijk ook: beste Samsung condensdroger uit 2019 kopen? Lees jezelf eerst even in.

De Pluspunten Van Een Waterkoker

Een van de grootste kenmerken van de waterkoker is ongetwijfeld de “autonomie”. Het apparaat kan in feite werken zonder te worden bewaakt dankzij de automatische uitschakelfunctie waarmee het is uitgerust.

Zeer Energiezuinig

Het verbruikt minder energie en verwarmt water sneller dan een traditionele pot, het bespaart geld. In feite verwarmt het apparaat het water volgens het principe van het joule-effect. Een elektrische weerstand ondergedompeld in water of geïntegreerd onder zijn basis transformeert de elektrische stroom in warmte en verwarmt de vloeistof dus door warmteoverdracht.

Optimaal Gebruiksgemak

Voor eenvoudig en gemakkelijk gebruik hebben fabrikanten de waterkoker voorzien van verschillende functies. Er is bijvoorbeeld een isolerende handgreep, die antislip is en breed genoeg om grip te vergemakkelijken. Een uitloop zorgt voor een gemakkelijke stroming van het water terwijl minerale afzettingen worden vermeden dankzij een filter.

Voor sommige modellen maakt het gebruik van een nieuwe generatie waterkoker het ook mogelijk om water tot een precieze temperatuur te verwarmen, de laatste is instelbaar. En als u een exacte hoeveelheid water moet koken, gebruik dan het waterniveau dat op het apparaat staat aangegeven.

Gezien de ruime keuze die de markt te bieden heeft als het gaat om waterkokers, is het handig om deze enkele criteria te kennen om de perfecte keuze te maken. Houd vanuit puur functioneel en / of kwalitatief oogpunt rekening met de beschikbare ruimte en het soort materiaal waarvan de ketel is gemaakt.

De Inhoud Van De Waterkoker

Als u bijvoorbeeld een grote ketel van 1,5 liter of meer nodig hebt om de thee voor het hele gezin te bereiden, moet u een belangrijke plek hebben om eraan te wennen op het werkoppervlak. Installeer het samen met andere kleine apparaten zoals het broodrooster of de koffiemachine, dit helpt je om het ontbijt of warme dranken beter te bereiden tijdens de theetijd.

Kleine ketels hebben minder ruimte nodig, minder dan 1 liter en zijn perfect voor koppels of mensen die alleen wonen.

Welk Materiaal Is Het Beste Voor Je Waterkoker?

Beïnvloeding van de kwaliteit van de ketel, zowel in termen van esthetiek als prestaties, zal de keuze van het materiaal in wezen gebaseerd zijn op de voor- en nadelen die ze bieden.

Plastic Waterkoker

Plastic breekt niet. Het is ook zeer resistent tegen afbraak en omdat het lage productiekosten heeft, wordt het gebruikt om zeer goedkope ketels te vervaardigen. Nadelen? Het bestaan ​​- te verwaarlozen in sommige merken – van bisfenol-A in doorschijnende kunststoffen, waarbij het apparaat veel moet worden gespoeld voor gebruik. Dit materiaal wordt begunstigd door fabrikanten zoals Philips.

Glazen Waterkoker

Transparant en glanzend, het glas trekt aan door zijn chique en elegante uiterlijk. Vanzelfsprekend is het grootste defect het risico van breuk.

Roestvrij Stalen Waterkoker

Tot slot, naast het feit dat de apparaten er mooi, elegant en eigentijds uitzien, maakt het hoogwaardige roestvrij staal een zeer stevig product. Het heeft de voorkeur van Cuisinart (de ketel is een van de bestsellers) evenals andere populaire merken zoals  Hamilton Beach, Brentwood, KitchenAid of Breville.

Of u nu de voorkeur geeft aan glas, kunststof of roestvrij staal, om de juiste keuze te maken en een duurzame en esthetisch aantrekkelijke waterkoker te vinden, is het raadzaam om de aanbiedingen te bekijken van gerenommeerde merken die bekend staan ​​om het produceren van hoge kwaliteit, kleine keukenapparatuur. Bekijk de beoordelingen van kopers en neem de beslissing die het beste bij u past!