Home > Leasen & Vergelijken > Weet Waar Je Voor Betaalt Bij Een Auto Lease

In werkelijkheid, hoewel de leasemaatschappij zich bezighoudt met de uiteindelijke verkoop van de auto, bent u degene die het waardeverlies goedmaakt via uw maandelijkse betalingen. Die betaling omvat een schatting van hoeveel de auto zal afschrijven tegen de tijd dat uw termijn is verstreken. Een goedkoop auto lease vinden is dus erg belangrijk. Maandelijkse betalingen zijn dan lager omdat u niet voor de hele auto betaalt – u betaalt alleen voor hoeveel de auto in die paar jaar dat u ermee rijdt in waarde zal dalen (een periode waarin, toevallig, de auto de meest). Kijk voor alle aanbiedingen zeker even op de volgende link om aanbiedingen private lease direct in te zien.

Een Auto Financieren Is Soms Vrij Duur

Wanneer u een auto financiert, zijn de maandelijkse betalingen hoger omdat u voor de hele auto betaalt, plus rente over de lening. Wanneer u de lening terugbetaalt, worden uw maandelijkse betalingen stopgezet (in tegenstelling tot leasebetalingen, die doorgaan zolang u nog leaset) en hoewel uw auto op dat moment in waarde is afgeschreven, blijft u de resterende waarde bezitten.

Overweeg Alle Factoren

Zoals bij elke belangrijke financiële beslissing, zijn er ook andere factoren die een rol spelen. Je moet realistisch zijn over je budget en eerlijk zijn over je levensstijl, en je moet uitzoeken wat het belangrijkste is voor jou als nieuwe autobezitter. Hoe comfortabel bent u met de beperkingen van een leaseovereenkomst? Hoe bereid bent u te betalen voor eventuele autoreparaties? Zal het besturen van een nieuwe auto om de twee tot drie jaar op de lange termijn duizenden dollars meer waard zijn? Voor sommige mensen kan het zijn – het hangt allemaal af van een combinatie van uw persoonlijke behoeften en voorkeuren.

Als Je Een Auto Least Hoef Je Deze Niet Te Bekostigen

Wanneer u daarentegen een auto huurt, bezit u deze nooit. Het bedrijf dat de auto aan u verhuurt, is verantwoordelijk voor de verkoop van de auto zodra u uw leaseperiode hebt voltooid. Het leasebedrijf houdt zich uiteindelijk ook bezig met de waardevermindering van de auto. Je mag een gloednieuwe auto besturen zonder na te denken over het waardeverlies. Dat klinkt best goed, toch?